Mi keményen dolgozunk az Ön kapcsolatáért!Tanácsadók

 

Dr. SZILÁGYI ÁGNES

 

Szeged, e-mail 06 30 635 6589

 

Kapcsolatfelvétel:
mail: face.to.face.szeged@gmail.com

info@mediatorirodaszeged.hu

 

Előfordul, hogy szükség van kívülálló, hozzáértő segítségre, a párkapcsolati konfliktuskezelés érdekében. Amennyiben rendezetlen konfliktusai vannak partnerével, és eldöntötte, hogy a konfliktus megoldását tanácsadó – coach –, mediátor közreműködésével segítené elő, válasszon olyan személyt, akiben megbízik, akiben mindketten megbíznak. A párkapcsolati konfliktus kezelésére akkor érdemes gondolni, segítőt bevonni, ha azt érezzük, hogy a kapcsolatunk nem jól működik, konfliktusokkal terhelt, az elválás gondolatát még nem fogalmaztuk meg, vagy már ez is megfordult a gondolatainkban, de még adunk esélyt a jól működő, boldogító kapcsolat újraépítésére. Ne várja, ne várják, ne várd, hogy a problémák elmérgesedjenek, visszafordíthatatlanná váljanak a problémákból eredő folyamatok!

Dr. Szilágyi Ágnes vagyok, párkapcsolati coach, házassági tanácsadó, „facet o face” tréner, ThetaHealing® konzulens, mediátor, jogászi diplomával.
Keresztnevem: Ágnes

Az 1988. évben megszerzett jogi diploma, és a több évtizedes gyakorlat mellett új célommá vált egy speciális terület, a kommunikáció, a kommunikációs problémák feloldása, a konfliktusok megoldásának segítése, a mediáció végzése.

Tanulmányaim – jogász végzettségem mellett, párkapcsolati coach-ként www.bodonorbertnedr.hu, valamint bejegyzett PREPARE/ENRICH párkapcsolati tanácsadóként munkálkodom, tanácsadói számom: H-00331 – alapján és tapasztalatommal hatékonyan tudok segíteni a párkapcsolati konfliktusokban, a gyermekekkel, kamaszokkal kapcsolatos konfliktusokban, családon belüli konfliktusokban.

A párkapcsolati konfliktusok kezelésének módszere a férfi és a nő viszonyának (kapcsolati dinamikájának) rendezését célozza. A módszer alkalmazása során gyakorlatias, az igények és a vágyak megfogalmazása mellett – egyénre szabottan – a jövőre orientáltan megoldást alakítunk ki. Ennek során közösen feltárjuk a sérelmeket, a problémákat, áttekintjük ezek okait, a mögöttük meghúzódó nézeteltéréseket, és konfliktusokat. Látni fogjuk, hogy sok esetben a problémák a kommunikáció hiányosságára vezethetők vissza, amelyek azonban feloldhatók. Rávilágíthatunk a háttérben meghúzódó egyéni problémákra – pl. gyermekkori, valamint később átélt sérelmek, traumák létére -, a származási családból hozott mintákra.

Várom a hozzám fordulókat, egyéni beszélgetésre, de jobb, ha mindketten jelentkeznek, és közösen jutunk el a megoldások felé. Már önmagában az is sokat segít, ha egy kívülállónak – aki nem barát, rokon, tehát elkötelezett – beszél a problémájáról, aki a kérdéseivel rávezeti a probléma mibenlétére, önmaga, és a helyzete felismerésére. Ha úgy érzik, hogy párkapcsolatukban nem találják a megfelelő eszközt rendezetlen konfliktusaik megoldására, keressenek fel, érdemes, mert teljes odafordulásban lesz részük. Megkeresésük előtt nincs szükség felkészülésre, a beszélgetések segítenek abban, hogy közeledjenek az álláspontok. A folyamat során sok változás történik, új hatások érik Önöket, új gondolatok keletkeznek. Átalakulhatnak a korábbi nézőpontok azzal, hogy új megvilágításba helyezik a kapcsolatukat, a problémákat. Találkozásaink nem ügyfélfogadások, nem ítélkezem, és nem elvárásokat közvetítek, hiszen a hozzám fordulók belső világa, értékrendszere határozza meg, hogy mi minősül problémának.