Mi keményen dolgozunk az Ön kapcsolatáért!Tanácsadók

 

SZASZÁK LEVENTE

 

Szeged és környéke e-mail 06 30 9693627

 

Szaszák Levente Igazságügyi Mediátor
PREPARE/ENRICH Párkapcsolati Tanácsadó
GEPEDA Kft.
lszaszak@gmail.com

 

Szaszák Levente Igazságügyi mediátor vagyok Szegeden. Végzettségem szerint mérnöktanár és három gyermek édesapja. Mediátorként az Umathum Mediátor Akadémián végeztem, majd jelentkeztem az Adventista Teológiai Főiskola Minősített Családi Életre Nevelő szakára (CSÉN). Főbb területeim a párkapcsolati, családi, válási és a gazdasági mediáció, mely a konfliktusok kezelésének egy régóta létező és bevált módszere. Nem a jogok és kötelezettségek rögeszméjéből táplálkozik, hanem ráirányítja a felek figyelmét saját igényeikre és érdekeikre, mely út a konfliktusok feloldása felé vezet, mi két ember működő szövetségét eredményezheti.

A mediátor felismeri és kezelni tudja a merev viselkedési módokat, melyek igen gyakran válnak a viták feloldásának érzelmi gátjává. Feltárja az ember személyét, meghatározza a konfliktusból való kiszabadulás mikéntjét és a hozzá vezető stratégiákat. Két fél vitájában, nézeteltérésében, mindkét fél közös megegyezésével egy semleges, harmadik fél, a mediátor jár közben, kit a törvény titoktartásra kötelez.

"A mediáció lényege abban áll, hogy képes a feleket egymás felé fordítani, nem úgy, hogy szabályokat kényszerítünk rájuk, hanem segít megteremteni a kapcsolatuk újszerű és közös felfogását, melynek révén megváltozik a két fél egymáshoz való viszonya." (Riskin 1994)

Az életemet a párkapcsolatok javítására tettem fel, melyhez most egy nagyon fontos és hatásos eszközt kaptam, ez a PREPARE/ENRICH párkapcsolati diagnosztikai módszer