Mi keményen dolgozunk az Ön kapcsolatáért!Tanácsadók

 

Dr. HAMVASNÉ HARPAUER HENRIETT

 

Bicske és környéke e-mail 06 20 210 74 71

 

dr. Hamvasné Harpauer Henriett
Tel.: 06-20/210-7471
okorfarkkoro.egyesulet@gmail.com
hetti.hamvasne@gmail.com

Települések: Bicske és környéke, Budapest, ill. egyéni megbeszélés alapján egyéb

Hamvasné H. Hetti vagyok, mentálhigiénés szakember.

Alapdiplomámat hittanár szakon szereztem az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán 2004-ben. A pasztorálpszichológia tárgy a szociális munka irányába tolta el érdeklődésemet, ahol a család működése került figyelmem középpontjába. Végül 2014-ben szereztem meg a Semmelweis Egyetem-EKK Mentálhigiéné Intézetén belül a Mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember végzettséget. 10 éve élek férjemmel, akivel hét gyermeket nevelünk – kettőtől huszonöt évesig... Saját példánkon keresztül is látom a családi életszakaszok határait, torlódásait és ezek hatását a család működésére. 2013-tól vezetem az Ökörfarkkóró Egyesületet, amely elsősorban bicskei hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozik. A Prepare/Enrich tanácsadói képzés a családi konfliktusok kezelésében még szakszerűbbé teszi segítői eszköztáramat. A párkapcsolat stabilitása, harmóniája kihívásokkal teli körülmények között kiemelten fontos alapját képezi a család egészséges működésének, a negatív hatásokkal szembeni védekező képességnek.

Milyen segítő vagyok?
Beszéljenek helyettem, akik eddig hozzám fordultak.

„Három szóban összefoglalva. Empatikus, jó hallgató, őszinte. Empatikus hozzáállásával sokszor már csak attól megnyugszik az ember, ha kiöntheti neki a szívét. Mindig nagy odafigyeléssel hallgatott meg, ha hozzá fordultam. [...] Valamilyen megoldást szinte minden esetben sikerült találnunk, közösen. Tanácsait élettapasztalatára, tanulmányaira, olvasottságára alapozva adta minden esetben. Sose javasolt látszatmegoldást, mindig a probléma gyökerét akarta kideríteni. Mindig figyelembe vette, hogy éppen milyen állapotban vagyok.”

„Voltak célzott kérdések, volt hogy csak beszéltetett. Sokszor hozott fel személyes példát is, éreztetve, hogy nem vagyok egyedül. Véleményét, meglátásait mindig őszintén a szemembe mondta, […] nem fog a szemembe hazudni, mert akkor és ott nem arra volt szükségem, hogy a lelkemet pátyolgassa, hanem arra hogy végre meglássam, végre szembe nézzek a problémáimmal."

„Ha valamiben nem érezte magát kellőképpen kompetensnek vagy érzelmileg érintett volt a témában akkor szakértő bevonását javasolta akinek a személyére javaslatot is tett."