Mi keményen dolgozunk az Ön kapcsolatáért!Tanácsadók

 

HAIDUC ZSUZSANNA

 

Budapest e-mail >

 

HAIDUC ZSUZSANNA pszichológus

„Te olyan lelkizős vagy!” – mondogatták már gimnazista koromban az osztálytársaim, barátaim, családom. Akkor még nem tudatosan, de egyre többször figyeltem fel arra, hogy mekkora türelemmel, érdeklődéssel hallgatom végig mindazokat, akik megtiszteltek bizalmukkal. Igen, én voltam a „lelkizős” mondogatták, aki önzetlenül kereste a megoldást, akihez bármivel fordulhattak, akinek panaszkodhattak, aki végighallgatta szomorúan fájdalmas vagy örömökkel teli mondandójukat. Igen, segíteni akartam a szenvedőkön és választ keresvén az okokra, beiratkoztam az orvosi egyetemre, amit idővel a pszichológia követett.

Sokszor tűnődtem, sőt, tinédzser koromban, mondhatnám „gyötrődtem” a MIÉRT-eken:
- miért szeretjük, vagy nem szeretjük embertársainkat
- miért bántjuk gyermekeinket
- miért veszekednek az emberek,
- miért sértegetik egymást kiabálva, ordítozva
- miért fajulhat egy szóváltás ütlegeléssé
- miért nem tartjuk tiszteletben egymás érzelmeit, véleményét
- miért szeretünk sokat kapni és keveset adni
- miért rohanunk el egymás mellett érzéketlenül, türelmetlenül
- miért zúdítjuk saját dühünket, tehetetlenségünket, sérelmeinket másokra
- miért… miért… miért… és még sorolhatnám…

Tudom, ezzel nem vagyok egyedül, hiszen mindnyájunk élete folyamán adódnak helyzetek (és nem kevés), amikor „földbe gyökerezik a lábunk”, egyszerűen nem tudunk továbblépni! Van, aki nem is akar, esetleg úgy gondolja, hogy nem tud kilábalni az adott fájdalmas, bántó, boldogtalan, kellemetlen helyzetből, pedig fordult már barát/nőhöz, családtaghoz, a sarki boltoshoz, szomszédhoz, „mindenkihez”,… hiába…

Van, aki szégyenkezve titkolózik, abban reménykedve, hogy ez egy múló állapot és „majd az idő megoldja”. Pedig nem, az idő csak múlik, nem cselekszik helyettünk.

Van, aki megpróbál tagadni, „nem tudomást venni” róla, és hamisan mosolygós arcára fátylat öltve sepri szőnyeg alá a már jócskán felgyülemlett szemetet.

Ahány ember, annyi reakció!

De a „miért éppen velem kellett megtörténnie… miért éppen most… miért nem vagyok boldog… miért nem látom a kiutat… és főleg a HOGYAN TOVÁBB?”… még mindig válaszra várva áll előttem, mögöttem, mellettem.

Magam sem voltam kivétel, saját tapasztalataim késztettek rá, hogy próbáljam megválaszolni a MIÉRT-jeimet, tehát a pszichológiai tanulmányaim alapján kerestem a válaszokat, majd a Prepare/Enrich tanácsadói képzést tartottam az egyik legmegfelelőbb személyre/párra szabott, kiváló eszköznek, a „továbblépést” a megoldás felé, hogy enyhíteni tudjam azt az iszonyatos fájdalmat, ami kínoz bennünket egy-egy megtorpanásnál, megcsalásnál, becsapásnál.

Boldogan nyújtok szakszerű segítséget, erőt mindazoknak, akik megtorpantak, kissé megfáradtak az Élet kihívó csúcsainak megmászásában – a magyar nyelv mellett olasz és román nyelven is –, mivel tudom, hogy LEHET és ÉRDEMES!