Mi keményen dolgozunk az Ön kapcsolatáért!Tanácsadók

 

DANKÓ FERENC

 

Debrecen e-mail 06 20 569 7434

 

A Dankó Ferencnek hívnak, Debrecenben élek feleségemmel és 10 hónapos kislányunkkal. Lelkészként dolgozom, de a munkám során gyakran kérnek segítséget olyan embertársaim is, akiknek nem hit-, hanem életkérdéseik vannak. Éppen ezért a munkámban a lelkigondozás területe a legkedvesebb. A Semmelweis Egyetemen mentálhigiénés lelkigondozó végzettséget szereztem, ez sokat segített mind személetében, mind gyakorlatában, hogy a lelkigondozást professzionális módon végezzem.

A pár és családgondozási munkámban emellett nagy segítségemre van a Prepare/Enrich program, a teszt segítségével a kapcsolati erőforrásai és fejlődési területei egyaránt felszínre kerülnek, ezek pedig utat mutatnak a reményteli jövő felé.

„Rendkívüli értékeket tulajdonítok annak, amikor megengedhetem magamnak, hogy megértsek másokat. …A másoktól hallott megjegyzések zömét inkább értékeljük vagy megítéljük, mintsem megértjük. Amikor valaki egy érzelmet, hozzászólást vagy védekezést fejt ki, szinte azonnal úgy reagálunk, hogy igaz, butaság, képtelenség, érthetetlen, inkorrekt, kellemetlen. Nagyon ritkán engedhetjük meg magunknak, hogy precízen megértsük, mit is jelent a másik számára az a kijelentés.” Carl Rogers